Fotolinks in de week van 21-04-2009 tot 28-04-2009

in fotografie links

Megan Fox Gets the Red One Treatment for Esquire Cover

(Voor zover ik weet) de eerste coverfoto gemaakt met een videocamera. De Red one werd gebruikt voor deze foto, een still uit de video wordt gebruikt op de cover. Sport- en persfotografen kunnen zich maar beter gaan inlezen.

Fitting a Pint in a 12-Ounce Can

Artikel op The Online Photographer over het weergeven van foto's met een groot dynamisch bereik. Gaat specifiek in op het omzetten van RAW-bestanden voor weergave op beeldschermen en prints. Het probleem zit hem erin dat de 12 of meer stops aan dynamisch bereik die in een RAW-file 'opgesloten' zitten niet weer te geven zijn op schermen en afdrukken. Hoe je dit bereik samentrekt is belangrijk voor de uiteindelijke weergave van een afbeelding.