8 Fotolinks van deze week

in fotografie links

Behind the Scenes with Mad Men

Analyse van de poster die seizoen 3 van de tv-serie Mad Men promoot. Bekijk ook de achter de schermen-video van de fotoshoot (met een kantoor in een bak water).

Hands on with the Canon EF 1200 f/5.6L

Een korte video van een aantal (natuur)fotografen die een middagje met een canon ef 1200mm objectief spelen. Deze lens, die tweedehands meer dan 100.000 dollar kost, waarvan er naar het schijnt minder dan 12 zijn gemaakt. Enkele zijn in het bezit van Sports Illustrated, de National Geographic heeft er vast ook wel ergens één liggen, en vermoedelijk heeft FBI/CIA/Willekeurige 3-letter-afkorting er ook wel 1.

Specifying an image's license using RDFa

Google image search heeft sinds kort (enige) support voor het zoeken naar afbeeldingen met een creative commons licentie. HIer wordt uitgelegd hoe je je afbeeldingen als zodanig kunt aanmerken.

Marcin Sacha

Een serie foto's van heuvellandschappen. Bekijk ook de rest van het portfolio

Trump Tower Pictures

Als je elke dag vanuit een enorme hijskraan werkt, en graag foto's maak, kan dat tot bijzonder mooie resultaten leiden.

The Longest Way 1.0

Timelapse video van een wandeltocht van meer dan 4500 kilometer door China, door een Duitser die eigenlijk naar Duitsland wilde lopen.

Uber-Cool Video Projections On Buildings

Chase Jarvis over een Nederlands bedrijf dat met projecties op gebouwen bijzondere resultaten weet te bereiken. Door slim gebruik te maken van licht en schaduw-werking van de projectie slagen ze zelfs erin het gebouw te laten instorten.

The Art of Deception

Fotogalerij van National Geographic over camouflagetechnieken van insecten. Mooi lesje macrofotografie.