5 Fotolinks van deze week

in fotografie links

A4 PAPER CUT

Bijzondere werkjes gemaakt van witte a4-tjes, door iemand met teveel tijd over.

Wildlife Photographer of the Year moet prijs inleveren

De door Veolia gesponsorde (ja echt..) 'Wildlife Photographer of the Year', gewonnen met een foto van een wilde wolf die over een hek springt, moet zijn prijs weer inleveren. De wolf bleek niet wild, maar een doodgewone fotomodel-wolf, ingehuurd voor de foto.

The competition rules clearly state that photographs of animal models may not be entered into the competition and that images will be disqualified
Er gingen al langer geruchten dat de bewuste foto mogelijk in scène gezet zou zijn, dit blijkt dus inderdaad het geval geweest te zijn.

Pearl Harbour (from Above)

Een foto van de aanval op Pearl Harbour, genomen vanuit een Japans vliegtuig.

The photographer excludes

Fotografen hebben nog wel eens de neiging te veel nadruk op techniek te leggen. Uiteindelijk gaat het om het plaatje, en daarom ben ik altijd blij te lezen hoe mensen tot een afbeelding komen. Dit stuk gaat expliciet om de compositie van een foto, waar de fotograaf in eerste instantie niet veel aan vond.

There's a saying: "The painter includes; the photographer excludes". A painter will include only those elements in a composition which they expressly want. A photographer, on the other hand, must work out how to exclude distracting elements. This is a large part of the challenge in making great images.

Birds On Camera!

Flickr-set die z'n titel wel erg letterlijk neemt.