Bergen

in noorwegen vakantie
Oude pakhuizen

Vandaag was regen voorspelt, dus besloten we naar Bergen te trekken. Daar regent het toch het hele jaar! Na door het (met toeristen overspoelde) oude stadsstukje gewandelt te hebben besloten we dat het misschien een goed plan was om 's ergens naar binnen te gaan.

Meer pakhuizen

Toen we tussen de laatste pakhuizen door waren zagen we een veerbootje naar het aquarium van Bergen. Dat leek ons een goed plan, het aquarium dan. Dat veerbootje was onzin, voor die prijs kunnen we 4x douchen op de camping! Dus maar om de haven heen lopen richting aquarium.

Krokodil

Dit had wel 90 aquaria en de meeste soorten van Europa. Helaas zitten deze alle in aquariums ter grootte van een vissekom, op de krokodillencollectie na, deze hadden hondehokken om in te wonen. Ik overdrijf, maar het gevoel weer in Antwerpen (de meest ouderwetse dierentuin die ik ken) te zijn overviel me wel een beetje. Gelukkig waren de dieren (door de kleine verblijven) wel goed te zien, dus wel veel boeiende dingen gezien (Wat heeft een krab veel bewegende delen aan de mond zeg!). Morgen is weer regen voorspelt, benieuwd wat we dan gaan doen!