Een slecht begin is het halve werk

in vakantie
Wachten op de wegenwachtwachten

Zo, dat was een aparte dag. We begonnen goed, en waren om 10.15u al een flink eind Denemarken in. Ik reed, en bemerkte wat geslinger van de auto. Een paar seconden later werd dit gerammel... Platte band. Gelukkig zonder kleerscheuren bergaf met 120 op de vluchtstrook geparkeerd.

 

Eindelijk wegenwachtEindelijk wegenwacht

 

We hebben ANWB-Europa service, dus de wegenwacht werd gebeld. 3 uur later kwam er een Deense wegenwachter. Band verwisseld met de reserveband (na alle bagage uit de kofferbak gehaald te hebben), auto starten.. O nee, de accu was inmiddels ook leeg. Motorkap open en startkabels eraan dus. Nee, de motorkap kan niet open, kabel blijkt kapot te zijn. Aanslepen van de auto in een poging genoeg energie te genereren om te kunnen starten (of zoiets, m'n Deens is niet heel sterk): Werkt niet, startonderbreking zit erop, en kan er niet af want er is geen elektriciteit.

 

Auto werd aan de sleepwagen gehangen, wij naar een garage in the middle of nowhere waar de auto is gedropt, Maureen en Ilse bij de bagage gestald, en Menno en ik mee naar de auto-verhuurder te Aarhus, Denemarken. Daar nog 's 3 uur gewacht op telefoontje van ANWB dat ze hoogstwaarschijnlijk geen vervangend vervoer zouden regelen, dus zelf maar een auto gehuurd.

Nu zitten we in hotel CabInn te Aarhus, waar nu geregeld wordt dat we hopelijk dinsdag een andere overtocht kunnen maken.

update: De overtocht is geregeld, we gaan dinsdag!