6 Fotolinks van deze week

in fotografie links

The Making of a Tintype

Slideshow bij de New York Times over een fotografische techniek uit de jaren '50.. van de 19e eeuw.

Mr. Sokosh uses simple wooden cameras of his own design and fabrication, combined with original 19th-century lenses. He also uses a World War I-era artillery wagon with a tent structure added as a portable darkroom.

half awake and half asleep in the water

Half boven en half onder water genomen foto's van Asako Narahashi (Japan?)

Beers With: Vermeer

David Hobby (strobist.com) 'interviewt' Vermeer:

He is Dutch, and known for his portraiture as well as his use of chiaroscuro-style light, which has become the basis for the way many photographers light today. It is against that backdrop that we began our chat.

Coraline opening title sequence

Bij Art of the Title kwam van de week de opening van de stop-motion animatiefilm 'Coraline' online. Ik zag 'm zelf in 3D, wat redelijk werkte, maar in 2D wordt de titel er niet slechter op.

Cities at Night

Video (WMV helaas) van nachtfoto's van verlichtte steden genomen vanuit het ISS. Niet alleen mooie foto's, maar ook knap wat ze hebben weten te fabriceren om de foto's scherp te krijgen (een tracking systeem aangedreven door een elektrische schroevendraaier bijvoorbeeld) uit 'reserveonderdelen'.

Stephane Halleux - Steampunk sculptures