5 Fotolinks van deze week

in fotografie links

Edge of the World: Frame 10,525

Een fotograaf vertelt 12 dagen lang elke dag het verhaal van 1 van zijn foto's bij een National Geographic verhaal, geschoten in Schotland op het Isle of Skye. Dit is het verhaal van de cover-foto.

Today and in the days to come, I'm going to tell stories about all the pictures in the Hebrides story, detailing the circumstances that brought each to the page. Some stories will be about photographic technique; more likely I'll be talking about walking the knife edge of the creative process, with success and ecstasy on one side and failure and doom on the other.

The decade in news photographs - The Big Picture

Naast een jaaroverzicht ook een overzicht van het afgelopen decennium in foto's bij the Big Picture. Oorlog, natuurgeweld, aanslagen, vluchtelingen en verwoesting, met als vrijwel enige positieve noten de foto van het heelal en die van de LHC.

Meet the photographer: Nathaniel Welch

Video-interview met (portret)fotograaf Nathaniel Welch over zijn manier van werken.

Fake Holidays

Fotoserie van vakantieparken op vreemde locaties: Van skipistes in Dubai tot een tropisch eiland in Duitsland. Via NPR.

if the snow doesn't want to come to the desert, we'll build a giant spaceship-looking thing and MAKE it snow inside! "Fake Holidays" makes light of our sometimes ridiculous consumer habits, but along with humor comes guilt.

Nature - Images of the year

Ook Nature heeft een lijst met afbeeldingen van het jaar gepubliceerd, zoals aan het einde van het jaar velen doen.